BKR lening

We spreken over een BKR lening als er een lening wordt verstrekt aan een persoon die een BKR codering achter de naam heeft staan in het register van het BKR. BKR leningen worden meer en meer schaars. Dit komt omdat het vertrouwen van geldverstrekkers die dergelijke personen een lening verstrekken toch vaak het deksel op de neus krijgen en hun vertrouwen in deze groep mensen flink wordt geschaad.

Het is natuurlijk ook een kwestie van vertrouwen, want de geldverstrekker loopt een behoorlijk risico door iemand geld te lenen die bij het BKR als voormalig wanbetaler genoteerd staat. Toch wil men dit risico wel nemen, omdat er natuurlijk de nodige juridische maatregelen zijn genomen en ze uiteindelijk toch wel weten dat ze hun geld terug krijgen. Toch hoeven ze liever ook niet al te veel moeite te doen om hun uitgeleende geld terug te krijgen. Ze hopen daarom ook dat er op tijd wordt afgelost.

Over het algemeen is het toch dezelfde groep die geld lenen met BKR misbruikt. Niet iedereen valt over een kam te scheren, maar het overgrote merendeel heeft de codering bij het BKR volledig aan zichzelf te wijten en zal ook nog een keer in de fout gaan. Zorg dat je niet bij deze groep hoort, want de schuldenlast loopt vaak al snel torenhoog op in zulke gevallen.

Previous post:

Next post: