Geld lenen allang geen taboe meer

In deze tijden waarin de financiële crisis een hoofdrol voor zich opeist neemt ook het lenen van geld een steeds prominentere plek in in onze samenleving. Hierbij hebben we het dan niet eens over de ‘noodzakelijke’ leningen als hypotheken, maar echt over de kleinere geldleningen.

Of dit nou is voor luxe goederen of dat ze gedaan worden om rond te komen is, daar zijn verder geen cijfers van bekend. Als je geld wilt lenen voor de aanschaf van luxe goederen (bijvoorbeeld een tv, wasmachine of iets dergelijks), dan bieden winkels vaak ook de mogelijkheid tot kopen op afbetaling. Ben je dit van plan, bekijk dan goed de rentes. Het is namelijk zo dat deze rentes vaak niet erg gunstig zijn voor jou als consument. In dat geval is het beter een lening af te sluiten en van het geleende geld je spullen te kopen, aangezien dit minder kan kosten.

Reken bijvoorbeeld uit wat een doorlopend krediet of een persoonlijke lening van 24 maanden kost en zet dit af tegen de complete afbetaling van het goed dat je kopen (in dit voorbeeld gaat het natuurlijk niet over een tv van 300 euro, maar om goederen van misschien een paar duizend euro).

Wat je niet over het hoofd moet zien bij de optie van de lening is dat je best wel eens een tijdje aan zo’n lening kan vastzitten. Hou dus rekening met de toekomst. Klinkt hartstikke logisch, dat weten wij ook wel, maar toch wordt het wel eens vergeten. Bij geld lenen met BKR zoals je via onze website kan doen speelt dit laatste natuurlijk een minder belangrijke rol.

Previous post:

Next post: