Geld lenen zonder BKR toetsing

Geld lenen zonder BKR toetsing is niet hetzelfde als geld lenen met BKR. Wel is het zo dat geld lenen met BKR natuurlijk prima gaat als er geld geleend kan worden zonder BKR toetsing. Er wordt dan immers niet gekeken naar je BKR codering, omdat deze er blijkbaar niet toe doet bij de betreffende lening.

Waarom geen BKR toetsing?

Je vraagt je misschien af waarom er bij sommige leningen geen BKR toetsing hoeft te zijn. Officieel moet er bij elke lening een BKR toetsing worden gedaan. Of het nou gaat om een minilening of om een doorlopend krediet; een BKR toetsing hoort er eigenlijk altijd te komen. Eigenlijk wordt er ook bijna wel door elke geldverstrekker een BKR toetsing gedaan, maar de verschillen zitten dan vooral in de manier waarop er met de BKR toetsing wordt omgegaan. Aangezien de BKR toetsing een verplichting is zal deze wel moeten plaatsvinden, maar hoe deze verder wordt bekeken is geheel aan de geldverstrekker zelf. Een geldverstrekker kan dus wel degelijk bepalen of ze je een lening geven of niet ondanks dat ze weten dat je een BKR codering hebt.

Wat vind je zelf?

Vind je het zelf wel slim om een lening af te sluiten waarbij het misschien niet zo erg wordt gevonden dat je een BKR codering hebt. Met andere woorden, kun je een lening wel aan? Als je zelf vindt van wel en je kunt een lening krijgen is er niks aan de hand. Hier gaat het om de minilening en deze brengt uiteraard het minste risico met zich mee.

Previous post:

Next post: