Lening onderpand

Wat ook een mogelijkheid is bij geld lenen is om iets van jezelf in onderpand te zetten voor een lening. Dit kan uiteraard niet bij de reguliere geldverstrekkers, maar wel bij pandjeshuizen. Indien je dus nergens een lening kunt krijgen zou je dit kunnen overwegen. Het kan natuurlijk ook je eerste keuze zijn om op deze manier een lening te krijgen. Wat je bijvoorbeeld kunt doen is je auto als onderpand gebruiken.

Geld lenen met onderpand goedkoop?

Nee, geld lenen met onderpand is zeker geen goedkope manier van geld lenen en meestal is dit zelfs duurder dan wanneer je gewoon geld leent bij een bank. Hoe het bijvoorbeeld met een auto als onderpand werkt is dat je slechts een deel van de waarde van de auto als lening krijgt, meestal is dit de helft. Vervolgens betaal je je lening af om je auto weer terug te krijgen. Op zich is een onderpand in de vorm van een auto vrij riskant. Als je namelijk niet in staat bent je lening af te lossen ben je gewoon je auto kwijt. Dit wordt ook altijd in het contract opgenomen. Je lost dus je lening af en in feite betaal je gewoon om je auto weer terug te krijgen.

BKR toetsing

Je kunt dankzij een onderpand geld lenen met BKR, want het betreft hier een onderlinge overeenkomst. Zoals hierboven al staat beschreven werkt een onderpand zeer goed voor een pandjesbaas, want die weet dat je wel zult aflossen aangezien je graag hetgeen wat je als onderpand hebt gebruikt terug wilt hebben. Alleen waardevolle zaken kunnen worden gebruikt als onderpand. Een pandjesbaas beslist zelf of hetgeen je als onderpand wilt gebruiken geschikt is of niet.

Previous post:

Next post: