Risico geld lenen met BKR

Geld lenen met BKR vormt natuurlijk toch een klein risico. Hierbij doelen we niet alleen op het risico dat een geldverstrekker loopt bij het uitlenen van een BKR lening, maar ook zeker het risico dat iemand loopt die bij het BKR als negatief staat geregistreerd en die toch geld gaat lenen.

Waarom vormt geld lenen met BKR risico voor consument?

De reden dan geld lenen met BKR een risico vormt voor de consument zelf is eigenlijk vrij simpel. Iemand die negatief staat geregistreerd heeft deze negatieve notering ergens vandaan gehaald. In 9 van de 10 gevallen gaat het hierbij om een achterstand die tijdens een lening is opgelopen. In deze gevallen schuilt er dus een risico bij de consument, omdat er altijd een kans is dat dit nog een keer gebeurd. De meeste mensen hebben namelijk geen waterdicht excuus waarom het in het verleden fout ging en veelal heeft het gewoon te maken met een matige financiële situatie dat er een achterstand wordt opgelopen.

Het kan altijd voorkomen dat overmacht de oorzaak is, maar dit is absoluut niet in de meeste gevallen het geval. Pas dus op voor dit risico als dit verhaal op jou van toepassing is. Probeer je zo goed mogelijk bewust te worden hiervan en probeer het risico zo klein mogelijk te houden. Lukt dit op voorhand al niet, dan kun je de lening misschien beter verstek laten gaan.

Previous post:

Next post: