Rood staan

Wat je altijd zou moeten voorkomen is rood staan. Het is namelijk zo dat wanneer je rood staat je rente moet gaan betalen over het bedrag dat in het rood staat. Dit is geen rente van een paar procent, want meestal begint deze bij een procent of 10 à 15. Als je dan nagaat dat je bijvoorbeeld voor een doorlopend krediet op een rente zit van rond de 5 à 6 procent is het wel duidelijk dat rood staan iets is wat je beter kunt voorkomen. Het kan zijn dat je rood komt te staan zonder dat je daar erg in hebt, maar meestal zul je er toch wel erg in hebben als het gebeurt of dreigt te gebeuren.

Wat kun je doen?

Als het dreigt te gebeuren dat je in het rood komt te staan moet je snel handelen. Zoals je al uit de rentepercentages hierboven af kunt leiden is een lening een stuk goedkoper dan rood staan en dat zou dus ook de oplossing tot je probleem of dreigende probleem moeten zijn. Je kunt dan gewoon een lening afsluiten en met het geleende geld het gat dichten, zodat je niet rood komt te staan en dus de hoge rentes ontloopt.

Niet rood staan, wel een lening

Nu denk je natuurlijk dat je inderdaad niet rood staat, maar dat je nou wel zit opgescheept met een lening. Als dit inderdaad je oplossing is moet je dus ook goed nagaan voor hoe lang je de lening afsluit, want het moet natuurlijk wel voordeliger blijven dan rood staan. Als het maar voor korte tijd nodig is, hou het dan ook voor korte tijd, want een lening voor langere tijd zal uiteindelijk ook veel geld kosten en dan wordt het misschien alsnog zo duur als rood staan.

Previous post:

Next post: