Wat is het AFM?

De letters AFM staan voor Autoriteit Financiële Markten. De functie van het AFM is kort gezegd om ervoor te zorgen dat de financiële markt eerlijk blijft. Instanties die zijn aangesloten bij het AFM zijn eerlijke instanties. Overigens wil dit niet zeggen dat instanties die niet zijn aangesloten bij het AFM daarmee niet te vertrouwen zijn, maar ze verdienen wel wat extra zorgvuldigheid. Dit geldt dan vooral wanneer het een onbekende partij betreft.

Het is overigens niet alleen de markt van de leningen die in de gaten wordt gehouden door het AFM, ook verzekeringen, sparen en beleggen zijn markten die nauwlettend in de gaten worden gehouden.

Het is natuurlijk goed dat er zoiets als het AFM bestaat om een beetje de orde te handhaven. Zonder het AFM zouden instanties die leningen verschaffen aan de consument maar wat kunnen doen zonder dat ze zich verder aan regels hoefden te houden. Dankzij het AFM is dit dus niet mogelijk, waardoor wij als consument kunnen profiteren van een eerlijke en betrouwbare markt.

Waar het AFM helemaal streng mee is geworden de laatste tijd is geld lenen met BKR. Geldverstrekkers die dus leningen verstrekken aan mensen met BKR worden streng onder de loep genomen en dit houdt in dat wanneer je wilt lenen met BKR je op steeds minder plekken hiervoor terecht kunt.

Previous post:

Next post: